Sultanı Öldürmek isimli romanın yazarı kimdir ?
Sultanı Öldürmek polisiye roman türünün ülkemizdeki en önemli temsilcileri arasında yer alan Ahmet Ümit tarafından yazılmıştır. İlk defa 2012 yılının Nisan ayında yayımlanmıştır. Romandaki olaylar günümüzde İstanbul ve ilçelerinde geçer. Polisiye roman türüne örnek olarak gösterilebilir.
Roman aşk ve cinayet üzerine kurulmuş olup Yükseliş dönemi padişahlarına, onların ölümlerine dair atıflar bulunmaktadır. Romanın ana karakteri olan Müştak Serhazin tarih alanında çalışmaları bulunan bir profesör olup psikojenik füg rahatsızlığı ile boğuşmaktadır. Romanın bazı bölümlerinde Fatih Sultan Mehmet dönemine geri dönüşler mevcuttur. Komiser Nevzat ve onun iş arkadaşları Zeynep ve Ali olayın çözüm kısmında yer alan polis teşkilatı üyeleridir.
Ahmet Ümit sevenlerin bu romanı da beğenerek okuyacağını düşünüyorum. Ben romanın Everest Yayınları tarafından yayımlanan versiyonunu okudum. Başka yayınevleri yayımladı mı, bu konuda bir fikrim yok.
Anlatımı oldukça sade, dili yalın ve kurgusu güzel. Olayları birbirine güzel bağlamış yazar.
Söylemeden edemeyeceğim katili ancak sonlara doğru tahmin edebiliyorsunuz.